Home خبرها ارشیو خبرها پیام سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور به مراسم هفتادمین سالگرد تاسیس جبهه ملی ایران
ارشیو خبرها - خبرها - نوامبر 1, 2019

پیام سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور به مراسم هفتادمین سالگرد تاسیس جبهه ملی ایران

یاران عزیز شرکت کننده در آئین بزرگداشت هفتادمین سالگرد تاسیس جبهه ملی ایران!

برگزاری سالگرد جبهه ملی ایران در روز اول آبان در تهران را صمیمانه به شما تبریک می گوئیم.

نوزده نفر از نخبگان و روزنامه‌نگاران در گرد دکتر محمد مصدق در ۲۲ مهرماه ۱۳۲۸ مقابل کاخ مرمر، برای لغو انتخابات تا تعیین دولتی بی‌طرف برای برگزاری و نظارت بر برگزاری انتخابات آزاد تحصن کردند. تحصنی که به تشکیل جبهه ملی ایران انجامید. دکتر مصدق حساب شده کاخ شاه را محل انجام اعتراض انتخاب نمود تا نقش وی را در دخالت های ناروا در انتخابات نشان دهد.

از آن زمان تا بامروز، بعد از 70 سال هنوز هم خواست انتخابات آزاد تحقق نیافته و همچنان مضمون مبارزات آزادیخواهان ملت ایران است. در پنجم مرداد سال گذشته جبهه ملی ایران خواست های جامع خود را برای عبور از جمهوری اسلامی چنین ارائه داد: آزادی همه زندانیان سیاسی، تحقق آزادیهای اجتماعی و سیاسی و بعد از آن انتخابات آزاد بدون دخالت مسئولین جمهوری اسلامی و زیر نظر معتمدین جامعه. خواست هایی که برای گذار بدور از خشونت از جمهوری اسلامی در این احوال مورد توجه بسیاری از گروههای دموکرات و جمهوری خواه نیز می باشد.

جبهه ملی ایران همواره ادامه دهنده نهضت مشروطه و سنگر مبارزه برای استقلال، آزادی و دموکراسی در ایران بوده و نقش برجسته ای در پیشبرد مبارزات آزادیخواهانه مردم ایران ایفا نموده است. جنبش ملی کردن صنعت نفت به رهبری دکتر مصدق بدون سازمان دهی جبهه ملی ممکن نبود. کودتای خائنانه 28 مرداد علیه دولت ملی و قانونی دکتر محمد مصدق به مبارزات گسترده و علنی جبهه ملی، در دامن نهضت ملی ایران، که میرفت ایران را به سوی آزادی ودموکراسی هدایت کند، خاتمه داد. در خفقانی که پس از آن بر کشور حاکم شد، کودتاچیان دکتر مصدق و جمعی از رهبران جبهه ملی را بازداشت، زندانی و تبعید و دکتر حسین فاطمی یار وفادار مصدق و وزیر خارجه دولت ملی وی را تیرباران کردند. علیرغم همه این تمهیدات و جو خفقان و سرکوب، مبارزات روشنگرانه جبهه ملی و احزاب تشکیل دهنده آن برای آزادی و دموکراسی و علیه دیکتاتوری همچنان ادامه یافت.

در خرداد ۱۳۵۶ هنگامی که نارضایی مردم رو به افزایش داشت، سه تن از سران جبهه ملی نامه ای به محمدرضا شاه نوشتند و بار دیگر از او خواستند که قانون اساسی مشروطه و حقوق و آزادی های ملت که در آن مندرج بود را رعایت کند. این بار نیز شاه به هشدار سران جبهه ملی بی اعتنا ماند. اما با شدت گرفتن نارضائی ها و اعتراضات مردم، چند ماه پیش از بهمن ۵۷ در صدد برآمد که مسئولیت اداره کشور را به سران جبهه ملی ایران واگذار کند. ولی دیگر دیر شده بود. تشکل های ملی به سبب سالهای متمادی فشار و سرکوب و نبود امکان مبارزات علنی قدرت کافی برای بسیج مردم را نداشتند. رهبران و اعضا جبهه ملی ایران علیرغم تلاش های جدی و صمیمانه متاسفانه برنامه مشخص و جامعی برای اداره دوران بعد از دیکتاتوری شاه ارائه نداده بودند. از نگاه امروز شاید بهتر بود که جبهه ملی ایران خواست ها و انتظارات خود را از انتخاب حکومت آینده و استقرار آزادی و دمکراسی در منشوری به مردم ارائه و بر اساس آن به مبارزه ادامه میداد. متاسفانه چنان نشد و فرصت طلبان مذهبی رهبری مردم را در انقلابی که پیش از آن برای آزادی و دمکراسی بود، بدست گرفتند، خواست مردم برای استقلال، آزادی و عدالت اجتماعی را که ادامه جنبش مشروطه بود، “استقرار حکومت اسلامی” قلمداد کردند، در ۲۲ بهمن ۵۷ حکومت مذهبی خونینی را بر کشور حاکم ساختند و پس از مدتی به آن عنوان جمهوری را نیز بستند.

در 14 اسفند همانسال مردم ایران طی یک حرکت میلیونی به سوی احمد آباد و مزار مصدق بزرگ به حرکت درآمدند و به این ترتیب از خدمات وی به میهن و مردم قدردانی کردند. در این زمان توتالیتاریسم دینی بر کشور حاکم شده بود. اعدامها و کشتار و شکنجه مخالفان آغاز گردید و به سرعت گسترش یافت و جو اخنتاق و سرکوبی شدیدتر از گذشته بر کشور حاکم شد. یاران جبهه ملی ایران با وجود همه این مشکلات به مبارزات خود ادامه دادند و احیاء جبهه ملی و تحقق اهداف همیشگی آن را پیگیری نمودند.

با تجربیاتی که هموطنان ما از نظام دیکتاتوری نظامی – پلیسی گذشته و دیکتاتوری مذهبی کنونی دارند، همچنین با فروپاشی کشورهای کمونیستی اتحاد جماهیر شوروی و اروپای شرقی، اصول عقاید و افکار جبهه ملی ایران بیشتر مورد توجه فرهیختگان جامعه قرار گرفت. بیش ار پیش روشن شد که اهداف آزادی، دموکراسی، استقلال، تمامیت ارضی و جدائی دین از حکومت که جبهه ملی 70 سال است برای آن مبارزه میکند نه تنها مناسب ترین بلکه مدرن ترین راه تحقق آزادی و رفاه برای جامعه است. جبهه ملی موروثی بودن مقامات حکومتی را منافی دموکراسی میداند و خواهان اداره کشور از طریق جمهوری است. خوشبختانه امروز بخش بزرگی از روشنفکران سیاسی ایران به اهمیت این اصول واقفند و این آگاهی ها را روزانه در مبارزات خویش بکار میگیرند.

خوشنامی و پاکدستی مصدق و سایر رهبران فرهیخته و برجسته جبهه ملی ایران که هیچگاه، حتی در مقام و مسئولیت نیز دست از مبارزه و فداکاری برای تحقق آزادی، حاکمیت مردم و اجرای قانون برنداشتند، زبانزد است. آلترناتیو روشن جبهه ملی ایران برای شرائط موجود، نه یک فرد و نه یک رهبر، بلکه راه مصدق یعنی مبارزه برای آزادی و دموکراسی با اتکاء بر اراده ملت و نه قدرتهای بیگانه، همراه با تحقق بخشیدن به یک ائتلاف ملی و همکاری با جریان های طرفدار استقلال، دموکراسی و جمهوری در ایران است.

به شما یاران عزیز شرکت کننده در آئین بزرگداشت هفتادمین سال تاسیس جبهه ملی ایران درود میفرستیم و برای جبهه ملی ایران در تحقق اهدافش آرزوی موفقیت کامل داریم.

سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور

28 مهر1398 برابر 20 اکتبر 2019

info@iranazad.info

http://www.iranazad.info