Home ستون آزاد آرشیو ستون آزاد خشونت به زنان در حکومت مطلقه استبدادی فقیه در ایران-شیردخت زیارتی

خشونت به زنان در حکومت مطلقه استبدادی فقیه در ایران-شیردخت زیارتی

، نویسنده : شیردخت زیارتی ، دکتر در اقتصاد آموزش از دانشگاه سوربن ، استاد سابق دانشگاه مشاور یونسکو و برنامه توسعه سازمان ملل و مدیر پروژه مطالعاتی بانک جهانی و اتحادیه اروپا .

– بحث امروز را با یک سوال آغاز می کنم . آهو دریائی کجاست ؟ چه کرد و چه با او چه کردند ؟ آیا به دانشگاه بازگشت ؟ نمی دانیم . 

– مشکل زنان ایرانی چرا تا کنون حل نشده است ؟ تا به کی زنانی که آزادی انتخاب پوششان را که از اولیه ترین آزادیهاست طلب می کنند ، مورد ضرب و شتم قرار می گیرند ؟

– آیا جواب این است که چون حجاب پرچم اسلام است ؟ از 57 کشور مسلمان کجا حجاب اجباری است ؟ فقط ایران و متحجرتر از آن افغانستان و شاید یمن و چاد ؟ حتی در عربستان مهد اسلام ، حجاب اجباری نیست . 

۸۰ درصد مردم ایران با آن مخالف هستند و92 درصد از حکومت ناراضی هستند .

– کلینیک ترک بی حجابی چیست ؟ در کجای دنیا تاکنون مشابه آن وجود داشته است ؟ ” هر روز از این باغ بری می رسد ” یک روز طرح کور و سیاه که طرح نور بوسیله جاعش نامیدند و امروز کلینیک ترک حجاب یا بهتر بگوئیم ترک آزادی و کرامت انسانی زنان و دختران آزاده ایران . این کلینیک برای مخالفین حجاب اجباری سمبل استبداد و تاکتیکی برای جنایت جدید جاعش است . میبایست کلینیکی برای ترک جهالت برای آخوندهای متحجر زن ستیز درست می کردند .

– چه بسیارند زنان بی حجاب و موقر و چه بسیارند زنان با حجاب و وقیح . ” وقار” و یا عکس آن       ” وقاحت ” با یک متر پارچه روی سر چه ارتباطی دارد ؟

– داستان آهو دریائی ( نام شناسنامه مهلا ) ، دختر دانشجوی زبان فرانسه در دانشکده علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد چه بود ؟ چرا دختری که آمده بود درس بخواند و امتحان بدهد برهنه شد ؟ در روز حادثه او جای پارک پیدا نکرد . اتومبیلش را در جای نامناسب گذاشت با اعصاب ناراحت وارد دانشگاه    می شود . مشکلات خانوادگی ( جدائی از همسر و پدر فرزندانش با داشتن دو فرزند خردسال ) و جدایی از فرزندانش ، روحش آزرده کرده بود ، با اینحال چون دانشجوی باهوش و با نمرات بالا و منظم بود سعی کرد به موقع در کلاس درس حاضر شود .

مأمور حراست دانشگاه به دلیل نداشتن روسری مانع ورودش می شود . بین مأمور و او برای ورود کشمکش در می گیرد . مأمور سعی می کند او را بطرف دفتر حراست بکشاند ، لباس بالای بدن آهو دریائی در کشمکش پاره می شود و نیم تنه برهنه او معلوم می شود . بحدی خشمگین می شود که از عصبانیت ، شلوارش را هم خودش در میآورد و پرت می کند . می گوید ” اینهم مال شما “! .  با کرست و شورت در صحن دانشگاه ، تنها و خشمگین به قدم زدن می پردازد . دیگران به او نزدیک نمی شوند و از دور از او فیلم می گیرند . چرا دوستانش ، دانشجویان دیگر او را تنها می گذارند ؟ چرا با او حرف نمی زنند ؟ چرا او را احاطه نمی کنند که فیلم گرفتن از بدن برهنه او ناممکن شود ؟ چرا او را به اتومبیلش نمی رسانند و از محوطه دور نمی کنند ؟

– حراست با کمک مأموران لباس شخصی او را می برند ، به کجا ؟ برهنه ، فیلم ها در سراسر دنیا منتشر می شود . تفسیر نادرست از علت برهنگی او که از خشم و تنهائی و کشمکش ناشی شده بود ، بعنوان اعتراض به قانون حجاب اجباری حکومت اسلامی ایران از او قهرمان می سازد . شوهر سابقش را به تلویزیون می برند و جلوی دوربین به مردم التماس می کند که ویدئوی برهنه مادر فرزندانش را پخش نکنند . اپوزسیون از او به عنوان لشگر تک نفره سخن می گوید .  تقلید از او شروع می شود .

– دختری در میدانی در لندن با شورت و کرست مشابه او لخت به قدم زدن و فیلم گرفتن می پردازد و پخش می کند که مثلا از او حمایت کرده باشد . فیلم برهنه آهو دریائی فضای مجازی را پر می کند . شورت و کرست او مد روز می شود و روی دیوار در ایتالیا آن را نقاشی می کنند و نقاشی های دیگر مشابه در فضای مجازی پخش می شود . ده ها زن ایرانی و غیر ایرانی در خارج از کشور برهنه   می شوند و جلوی سفارت ایران در بلژیک شعار می دهند .

– اینها توجیهی برای ایجاد کلینیک ترک بی حجابی از طرف رژیم زن ستیز ولایت استبدادی فقیه در ایران می شود . آیا این کیلینیک جایگزین ” طرح نور” قبلی یا بهتر بگوئیم طرح کور و سیاهشان است ؟ بهرحال آهو دریائی ناخواسته در زمین جمهوری اسلامی بازی کرده است و بهانه لازم را برای افتتاح کلینیک یا بهتر بگوئیم ” قرنطینه ترک بی حجابی ” به دست داده است . کلینیک ترک بی حجابی هموزن ” کلینیک ترک اعتیاد ” برای بیمار نشان دادن زنان بی حجاب است . حالا می توانند زنان و دخترانی که نافرمانی می کنند و قهرمانانه به حجاب اجباری اعتراض کرده و روسری و مانتوی اسلامی نمی پوشند را به این محلها ببرند و به زور داروهای روان گردان به آنان تزریق کنند و به تغییر شخصیت آزاده آنها به پردازند تا ترک آزادی کنند .

– فراموش نکنیم این حکومتی است که با سوزاندن 600 بی گناه شامل کودکان با درهای بسته ، در سینما رکس آبادان روی کار آمد . ما باور نمی کردیم که اینها جاعش هستند .

 – فراموش نکنیم که برای سرکوب دانش آموزان دختر، در قیام زن – زندگی – آزادی ، آنها را مسموم کردند .

– فراموش نکنیم که در این قیام به چشمان و به اندام جنسی دختران بی گناه و آزاده ما ، گلوله شلیک   می کردند .

– حالا با ” کلینیک ترک بی حجابی ” دختران دانشجو را با داروهای روان گردان ، به موجوداتی بی هویت و بی شخصیت و نیمه معتاد تبدیل خواهند کرد .

– آیا قیام مهسا با قیام آهو ادامه خواهد یافت .

– کسانی که قبلا کمپین یک میلیون امضاء را برای احقاق حقوق زنان به راه انداخته بودند کجا هستند ؟ حالا باید کمپین مخالفت با خشونت علیه زنان را راه اندازی کنند . ۱- به قتل های به اصطلاح ناموسی اعتراض کنند ، چرا قانون مجازات مانند سایر قتل ها برای این نوع زن کشی قاتل نمی شود ؟ 2 – چرا کسانی که بصورت زنان اسید پاشیدند و نشان دادند چقدر برای جامعه خطرناک به حبس ابد محکوم نشدند ؟ اصلا چرا جنایت این جانیان را پی گیری نکردند ؟ ۳- چرا به کسانی که به زنان و دختران در خیابانها حمله می کردند و آنها را کور یا ناقص العضو می کردند پاداش و اضافه حقوق میدادند ؟ مگر نه اینکه حفظ جان مردم وظیفه پلیس است ؟ 800 نفر در تظاهرات مسالمت آمیز چگونه و به دست چه کسانی کشته شدند ؟ چرا از رفتار خائنین به مردم و جانیان داعش انتقاد نشد ؟ چرا رئیس جمهور 6 کلاسه طرح کور آورد و رئیس جمهور دکتر، کلینیک ترک بی حجابی ؟ اگر دکترها بخواهند به جان انسانها لطمه بزنند ، مؤثرتر نابود می کنند .

چه کنیم ؟

من از زنانی بودم که در اولین تظاهرات علیه حجاب اجباری بلافاصله پس از انقلاب شرکت داشتم . لباس کاملا پوشیده با یقه اسکی و مانتو و حتی کلاهی که نیمی از موهایم از آن بیرون بود بدون آرایش

بدون زیور آلات به تظاهرات می رفتم و از افرادی که با من بودند هم می خواستم همه ساده و پوشیده بدون روسری بیایند . با اینحال وقتی جلوی در تلویزیون تظاهرات می کردیم . رئیس تلویزیون ، آقای قطب زاده که خود از اروپا آمده بود اعلان می کرد که رقاصه ها و هنرپیشه ها امروز اعتراض کردند . حزب اللهی ها در خیابان ما را فاحشه خطاب می کردند . مردانی بودند حزب اللهی و اوباش که حتی زیپ شلوارشان را باز می کردند و آلتشان را نشان می دادند و می گفتند شما این را می خواهید . چند دانشجویان پسرسعی می کردند ما را محافظت کنند و کمربندی دستهای هم را می گرفتند و حلقه ای به دور گروه زنان می کشیدند . دو تن از این دانشجویان را در خیابان حزب اللهی ها با چاقو کشتند. زنان فاطمه کماندو با ملاقه و کفگیر بر سر و صورتمان می کوبیدند . زخمی و گرسنه فرار می کردیم . روز بعد از پزشکان و پرستاران خواستیم با رئپوش سفیدشان بیایند . جمع می شدیم و به وزارت دادگستری می رفتیم و در صحن وزارتخانه تحصن می کردیم .  عکس من در صفحه اول روزنامه با لباسی کاملا پوشیده ولی متفاوت با پوشش دیکته شده با این وجود ظاهر موقر مانع آن نبود که برچسب هرزه ، برهنه ، به من و دانشجویان دختری که کاملا ساده و پوشیده فقط بدون روسری و مانتوی اسلامی بودند زده نشود . ما با استبداد می جنگیدیم . برای جنگیدن تاکتیک ما برهنگی نبود . حتی در خارج از کشور در تظاهرات زنان وقتی زنی برهنه شد . به سرعت احاطه اش کردند و از گروه به بیرون هدایتش کردند . برهنگی به اعتراض علیه حجاب اجباری لطمه می زد . بخصوص که بعضی زنان روسری به سر هم بودند که علارغم مذهبی بودن ، با حجاب اجباری برای دخترانشان ، مخالف بودند و حتی درعکسهائی که از تحصن ما در صحن دادگستری آنزمان گرفته شده ، دیده می شوند . آنها را در جمع خود پذیرا بودیم و نمیخواستیم با دیدن برهنگی یک زن ، از گروه ما فرار کنند . برعکس اگر کسی برهنه میشد ، او را می پوشاندیم و از جمع خارج میکردیم . چون بی حجابی و برهنگی برای حکومت بصورت مترادف استفاده نشود . معمولا حجاب و عفاف را مترادف بکار میبردند و بی حجابی و برهنگی را هم یکسان مینامیدند . برهنگی به جنبش زنان لطمه میزد . حالا هم اگرچه در خارج از کشور بعنوان شجاعت تلقی میشود و از آهو دریائی یک قهرمان ساخت ولی در داخل موجب بازگشائی کلینیک ترک بی حجابی شد . حتی اسم ترک بی حجابی با ترک اعتیاد شباهت دارد و میخواهند به مردم ، بی حجابی را بیماری روانی تلقین کنند و از مردم برای طرحشان حمایت طلب می کنند . یعنی پدران دختران بی حجابشان را به کلینیک ببرند و اجازه بدهند که به او داروهای روان گردان بزنند . پدرانی مثل پدر رومینا اشرفی که سر دخترش را برید چون دوست پسر گرفته بود قطعا با طرح همکاری می کنند .

– برای نتیجه گیری از این اقدام  رژیم باید گفت که حکومت استبدادی ولایت فقیه در ایران برای جبران ، شرایط تحقیرآمیزی که در جنگ اخیر داشته که اقداماتش نه تنها به آزادسازی فلسطین نیانجامیده بلکه بهانه ای هم برای نسل کشی به رقیب ارتجاعیش بنیامین نتانیاهو داده است . کشتن اسماعیل هنیه رهبر مقاومت مردم فلسطین و از طرف دیگر سران حزب الله و بمبارانهای مقرر حزب الله در لبنان و شخم زدن یمن بوسیله جنگنده های هوائی و بالاخره بمباران مواضع نظامی و پدافندهای ایران توسط اسرائیل حکومت ایران را وحشت زده کرده است . انتخاب ترامپ در آمریکا هم به این وحشت افزوده است . در چنین شرایطی مطابق معمول برای انحراف اذهان عمومی ، رژیم حکومت استبدادی ولایت مطلقه فقیه ، خشونت هایش را علیه مردم ایران افزوده است .

– از یکطرف خشونت علیه زنان ، با ایجاد کلینیک ترک بی حجابی که در دنیا بی سابقه است و مترادف کلینیک ترک اعتیاد نام گذاری شده تا زنان بی حجاب را بیمار نشان دهد و از طرف دیگر افزایش اعدام زندانیان از جمله زندانیان سیاسی مانند جمشید شارمهد را شاهد هستیم به گفته محمود امیری مقدم روزانه ۵ تا ۶ نفر اعدام می شوند ( 119 نفر در عرض سه هفته گذشته ) حکومت با خشونت سیستماتیک از طریق قوانین ضد بشری می خواهد انتقام تحقیر شدنش را در مقابل اسرائیل ، از مردم ایران بگیرد . زنان در صف اول قربانیان هستند . قبلا به اسم ” طرح نور” ، طرح کور و سیاه استبداد را اجرا کردند و حالا کلینیک ترک بی حجابی را اعلان کردند .

چه شد که حجاب اجباری شد؟

حجاب اجباری در ایران از ۱۸ امرداد ماه ۱۳۶۲ شمسی توسط شورای ارتجاعی اسلامی اعلان شد و قانون مجازات اسلامی برای عدم رعایت آن در معابرعمومی تعیین شد. در آنزمان عربستان سعودی و ایران دو کشوری بودند که قانون حجاب در آنها اجباری بود .

از نظر خانم صدیقه وسمقی اسلام لوگ و بسیاری دیگر از اسلام شناسان حجاب وجه شرعی ندارد و در قرآن هم اشاره ای به آن نشده است . امروزه حتی در عربستان مهد اسلام دیگر حجاب اجباری نیست . در سال 1398 یعنی پنج سال پیش عربستان قانون حجاب اجباری را لغو کرد و آزادی عمل زنان را در انتخاب پوششان به رسمیت شناخت .

در ایران در دوره نخست وزیری محمد علی رجائی بخشنامه ای در خصوص ممنوعیت ورود به ادارات دولتی بدون حجاب برای زنان صادر شد . حجاب شامل شلوار، مانتوی اسلامی آستین بلند و تا زیر زانو در رنگهای ساده و روسری با پوشاندن کامل موها بدون هرگونه آرایش برای خانمها اجباری شد. برای آقایان هم از سال ۱۳۵۹ بخش نامه هائی میامد که باز گذاشتن دکمه پیراهن و آویزان کردن زینت آلات طلائی ممنوع است . حجاب اجباری خط قرمز حکومت اسلامی ایران شد و تا کنون ادامه دارد .

نگاهی به مبارزات زنان بیندازیم :

– مبارزه زنان برای احقاق حقوقشان همیشه در تاریخ وجود داشته است . فراموش نکنیم که زنان ایران در انقلاب مشروطیت پا به پای مردان مبارزه کردند ولی وقتی مشروطیت پیروز شد آنها را مانند دیوانگان از حق رای محروم کردند .

– ما از هجوم اعراب به بعد در کشورمان با سنتهای ارتجاعی ، فرهنگ مردسالار و زن ستیزی داشتیم . اما در زمان سلطنت پهلویها ، مدرنیته و توجه به غرب تغییرات ناچیزی در فرهنگ ارتجاعی و عقب مانده گذشته ایجاد کرد .

– در زمان رضاشاه ، تحت تاثیر آتاتورک که او هم ما تحت تأثیر فرانسه بود ، تغییراتی در پوشش زنان ایران ایجاد شد . رضاشاه که اول مذهبی بود بعد از آتاتورک تندرو تر شد . اگر آتاتورک حجاب را در ادارات دولتی و مدارس ممنوع کرد . رضاشاه حجاب را در خیابان ها هم ممنوع کرد . ای کاش رضاشاه مانند آتاتورک به زنان حق رأی می داد . چون سیاسی کردن پوشش زنان کلا عمل اشتباهی است . چه به زور حجاب از سر زنان بردارند و چه به زور به سر زنان بگذارند . 

– در زمان محمدرضا شاه ، با سکولاریته ، زنان انتخاب پوششان را داشتند .

– فراموش نکنیم حتی در زمان مصدق ، حق رای برای زنان وجود نداشت و او فقط اجازه شرکت زنان را در شوراهای شهرداری جایز کرد . 

– بعد محمدرضا شاه تحت فشار کندی ، رئیس جمهور آمریکا ، به اصلاحاتی دست زد ، از جمله دادن حق رأی صوری ، به زنان بود . ولی هر قانونی وقتی رسمیت می یافت که ۵ مجتهد آنرا تائید می کردند و عملاً این حق رأی قانونی نبود . شورشی خمینی در مخالفت با آن ایجاد کرد . اما همین خمینی ، در انقلاب ۵۷ ، متوجه مذهبی بودن زنان بیشتر از مردان شد و به رأی آنها نیاز داشت . زنان هم عملا با تقدیم طلاهایشان به او ، حق رأی را خریدند . با انقلاب نه تنها آزادهای سیاسی که مردم ، برای آن انقلاب کرده بودند ، حاصل نشد ، بلکه با دزدیدن انقلاب از مردم ، آزادی های اجتماعی را هم از آنان گرفتند .

– حجاب بعنوان پرچم اسلام در حکومت اسلامی ایران تلقی شده و خط قرمز رژیم نامیده شد . عدم رعایت آن موجب سرکوب زنان مبارز و پیشرو شد . در سال ۱۳۵۸، در کمپین یک میلیون امضا ، توسط کنشگران زنان ، مسئله حجاب از ترس سرکوب مطرح نمی شود .

– در سال 1392 برخی کنشگران سیاسی و مدنی ، بویژه فعالین حقوق زنان ، شروع به فعالیت کردند و مورد استقبال عمومی قرار گرفتند و با شعار ” نه به حجاب اجباری ”  آزادیهای یواشکی خانم مسیح ( معصومه ) علی نژاد موجب شد که زنان تصاویر بدون حجاب خودشان را به اشتراک بگذارند .

– با سخنرانی های امام جمعه اصفهان اسید پاشی بصورت زنان و دختران بدحجاب شروع شد و پرونده مجرمین مرد پی گیری نشد .

– در سال ۱۳۹۶ حرکت ” دختران خیابان انقلاب ” را با بر چوب زدن روسری بعنوان اعتراض به حجاب اجباری شاهد بودیم .

– در سال 1401 ، با واقعه کشته شدن مهسا امینی که توسط گشت ارشاد رخ داد ، مبارزه با حجاب اجباری همه گیر شد و هنوز ادامه دارد . ۸۰۰ کشته در خیابان ، اعدامها ، زندانی شدن ها ، شلاق خوردنها ، كور وناقص العضو شدن ها ، شلیک به اندام جنسی و مسموم شدن دختران دانش آموز ، زنان را از مبارزه بازنداشت.

– رژیم به شستشوی مغزی کودکان بی گناه ، با تغییر متون کتب درسی برای نهادینه کردن تبعیض جنسیتی پرداخت . هم چنین به وارد کردن آخوندها به همه ادارات و خصوص در آموزش و پرورش پرداخت .

– اتومبیل زنان بی حجاب را ، توقیف کردند ، زنان بی حجاب را شلاق زدند ، حالا با ایجاد کلینیک ترک بی حجابی ، تصمیم به بی هویت کردن و معتاد کردن دختران دانشجو و زنان بی حجاب را دارند . شرمشان باد .

 نکته پایانی :

افراد ملی – مذهبی می گویند که در متون اسلامی ( کتابی به نام حجاب در اسلام ) در زمان پیامبر اسلام ، پارچه نبود و مرد و زن لخت بودند . بعدا که پارچه پیدا شد ، خیلی گران بود و فقط اشراف می توانستند بخرند و خودشان را بپوشانند .پیامبر مقداری پارچه تهیه کرد و به هرکس یک ذرع داد یعنی یک وجب و چهار انگشت . زنها بیشتر طلب کردند . گفت به زنان درشت هیکل دو ذرع بدهید . باز بیشتر خواستند و پیامبر تشر زد که بیشتر نمی شود اسراف است . دختر پیامبر فاطمه الزهرا بی حجاب بود . 

در جنبش انقلابی زن – زندگی – آزادی ، خانم صدیقه وسمقی اسلام لوگ هم گفته حجاب مبانی در اسلام ندارد . ولی برای رژیم حجاب یک استراتژی سرکوب است . حتی در عربستان ، بعدها که پارچه کافی پیدا شد برای طوفان شن ، به سر و صورتشان حجاب میکشیدند که خودشان را از شن ها محفوظ نگاه دارند . و امروزه حتی در عربستان ، حجاب اجباری نیست .

– کشاندن زنان بی حجاب ، دانشجویان و دختران دانش آموز به کلینیک ترک حجاب باید با اعتراض همگانی روبرو شود و از تزریق و قرصهای روان گردان برای تغییر شخصیت زنان با تمام قوا باید جلوگیری کرد .

نتیجه گیری :

– نقش زنان در جنبشهای اجتماعی و سیاسی امروزی چیست ؟ 

– خشم زنان قیام ، در اثر خشونت رژیم ، – زن – زندگی – آزادی را جرقه زد ، ولی ناآگاهی از نیازمندی به سازمان دهی ، بسوی هدف مشخص و داشتن استراتژی ، موجب ضعف این جنبش انقلابی شد .

– رژیم حاکم در ایران مصمم به کشتار و سرکوب همه جانبه قیام مهسا بود . جنبش تا مرحله اعتصاب پیش رفت ولی به اعتصاب سراسری نیانجامید . اعتصاب سراسری میتوانست سیستم نظام را فلج کند و موجب ریزش از درون نظام شود و بالاخره قسمتی از نیروهای ارتش و پلیس به مردم به پیوندند . کمبود رهبری به چشم می خورد . رهبری می توانست علت اصلی ضعف را تشخیص دهد . این علت سکوت و فعال نشدن عامه مردم که آنرا قشر خاکستری نامیدیم بود. مردم از جنگ داخلی و سوریه ائی شدن می ترسیدند ، مردم از تجزیه کشور می ترسیدند ، مردم آلترناتیتو قوی و برنامه ایی روشن در مقابل خود نمی دیدند . فرزندانشان کشته ، ناقص العضو ، کور ، زندانی ، شکنجه و اعدام شدند و خودشان وقتی برای دریافت جسد فرزندانشان می رفتند و اعتراض می کردند زندانی می شدند . هم اکنون مادر نیکا شاکرمی زندانی است ، مادر پویا بختیاری چه شد ؟ بسیاری مادران دیگر مثل مادر ستار مورد آزار قرار گرفتند . پدران زیادی پس از اعدام فرزندانشان زندانی شدند .

جنبش انقلابی ” زن – زندگی – آزادی ” ، اولین جنبش لائیک ایران بود و این آتش زیر خاکستر برای شعله ور شدن به جرقه دیگری نیاز دارد . ۹۲ درصد مردم ناراضی ، کلینیک ترک بی حجابی را تحمل نخواهند کرد .

به امید ایرانی آگاه ، لائیک و آزاد